Neuslippenplooi opvullen? Ervaring met fillers onderbouwd

Wil je graag iets doen aan de steeds dieper wordende neus-lippenplooi, de lijn die van je neus naar je mondhoek loopt? En overweeg je om deze op te laten vullen met fillers? Dan is het logisch dat je zeker wilt weten dat de ervaringen met deze behandeling positief zijn. Hoe weet je zeker dat het echt werkt en dat de resultaten natuurlijk zijn?

In dit artikel geven we hier antwoord op. We leggen kort uit waarom je neus-lippenplooi steeds dieper lijkt te worden en waarom een fillerbehandeling een effectievere methode is om dit op te lossen dan andere meer invasieve procedures. We onderbouwen de resultaten en effectiviteit met wetenschappelijk onderzoek en leggen je precies uit hoe een behandelprocedure eruit ziet. Zo kun je met vertrouwen de keuze maken voor jouw behandeling.

Wat is de neuslippenplooi?

De neus-lippenplooi of neusmondplooi is de lijn die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken loopt. Naarmate we ouder worden, wordt deze lijn steeds zichtbaarder. Omdat de lijn al best vroeg aanwezig kan zijn in het gelaat, denk je er misschien minder snel aan bij huidveroudering dan de usual suspects zoals kraaienpootjes, fronsrimpeltjes en lijntjes op je voorhoofd.

Toch heeft deze lijn een duidelijk effect op onze uitstraling en hoe oud we worden geschat. En dit is niet alleen onze eigen perceptie; wetenschappelijk onderzoek heeft daadwerkelijk aangetoond dat diepere neus-lippenplooien daadwerkelijk bijdragen aan een oudere uitstraling.

sarasinclinic_neuslippenplooi-nasolabiale-filler

Jukbeen- en neusmondplooifiller

De oorzaken van een diepe neus-lippenplooi

De reden dat deze plooi steeds dieper wordt, heeft meerdere oorzaken. Bij huidveroudering hoort helaas het verlies van elasticiteit en volume. Door de afname van collageen en elastine wordt je huid dunner en minder veerkrachtig. Wat ook bijdraagt is een minder regelmatige verdeling van vetweefsel. Door zwaartekracht en veroudering verplaatst het vetweefsel dat eerder nog zorgde voor een volle en gladde huid, helaas naar beneden. Vet dat eerder op het jukbeen zat, verplaatst zich naar de mondhoeken en daardoor wordt je neuslippenplooi meer uitgesproken.

Last but not least, de botstructuur van ons gelaat geleidelijk aan. Het kaakbot, de jukbeenderen en het neusbot worden kleiner maar je huid blijft helaas hetzelfde. Daarnaast zorgt het constante bewegen van je gezichtsspieren ervoor dat de huid die gaat hangen, steeds meer lijnen begint te tonen.

neuslippenplooi-nasolabiale-plooi


Wat kan ik ertegen doen?

Er is een breed scala aan opties om de neus lippenplooi te verminderen. Van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tot aan een ingrijpende chirurgische facelift. De Ă©Ă©n is een stuk effectiever dan de ander. Onderschat bijvoorbeeld de kracht niet van een gezond dieet, collageensupplementen, een goede huidverzorgingsroutine en stipt op nummer Ă©Ă©n: effectieve zonbescherming. Deze helpen je om verdere verdieping en huidveroudering tegen te gaan. Helaas helpen ze niet bij het op de korte termijn wegnemen van je neus-lippenplooi. 

De chirurgische facelift is de meest bekende en ook de meest ingrijpende optie. Dit is een operatie waarbij de huid wordt gelift en strakker gemaakt om rimpels en plooien te verminderen. Hoewel de resultaten langdurig zijn, is het een zeer invasieve procedure met een lange hersteltijd en mogelijke complicaties. Je kunt ook kiezen voor de draadlift. Hierbij worden oplosbare draadjes in de huid geplaatst om deze te liften en de plooien te verminderen. Hoewel het een minder ingrijpende ingreep is dan een facelift, is het nog steeds invasief en brengt het risico’s en hersteltijd met zich mee. Beide behandelingen kunnen effectief zijn, maar ze zijn niet zonder nadelen.

Fillers zijn daarentegen de meest effectieve oplossing voor het behandelen van de neus-lippenplooi en rimpels rond de mond. Omdat de behandeling niet-invasief is en er gebruik gemaakt wordt van lichaamseigen stoffen zoals hyaluronzuur, is de behandeling snel, veilig en effectief.

Wat en hoe werken fillers voor neuslippenplooi

Fillers, ook wel dermale fillers genoemd, zijn injecteerbare gelachtige stoffen die worden gebruikt om volume, symmetrie en contouren in het gezicht te herstellen. We maken gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur zorgt voor een vollere en gehydrateerde huid doordat het vocht aan weet te trekken en vast te houden. De fillers worden direct in de huid geĂ¯njecteerd waardoor de neus-lippenplooi direct als het ware wordt opgevuld. Ze zorgen dus voor betere hydratatie, het herstelt het volume in de huid en verbetert ook de elasticiteit. Een fillerbehandeling biedt daarnaast de volgende voordelen:

  • De procedure is snel; de behandeling duurt slechts 30 minuten.
  • De hersteltijd waar je rekening mee moet houden is minimaal.
  • De behandeling is veilig door het gebruik van lichaamseigen stoffen.
  • De resultaten zijn langdurig en zien er natuurlijk uit.

Wat zijn de ervaringen bij het gebruik van fillers?

De voordelen van de behandeling maken het een populaire behandeling. Maar het zijn niet de belangrijkste redenen. De effectiviteit van hyaluronzuur fillers is inmiddels ruimschoots aangetoond. Bovendien laat onderzoek zien dat het gebruik van fillers bij de neus-lippenplooi leidt tot goede en duurzame resultaten. De werking van hyaluronzuur fillers is wetenschappelijk ondersteund en dat zien we terug in de ervaringen van onze patiënten. De volgende resultaten zien we terug:

  • Direct zichtbare vermindering van de neuslippenplooi.
  • Hersteld volume en elasticiteit. 
  • Een jongere en uitgeruste uitstraling.
  • Verbeterde hydratatie.
  • Resultaten die gemiddeld 6 tot 12 maanden aanhouden.

Hoe ziet de behandelingsprocedure eruit?

Nu je weet wat je kunt verwachten van de resultaten, is het ook fijn om te weten hoe de fillers worden geplaatst. De procedure bestaat uit drie delen: de voorbereiding, het plaatsen van de injecties en de nazorginstructies. We nemen ze kort met je door. 

De voorbereiding op de behandeling bestaat uit een consultatie met de arts. Je bespreekt je esthetische doelen en wensen en je gelaat zal worden geanalyseerd. Op basis van het gesprek en de analyse wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. 

Vervolgens gaan we over op de behandeling. Je gelaat wordt ontsmet en er wordt wat verdovende gel aangebracht. Zodra deze is ingewerkt, plaatst de arts met een fijne naald de fillers in de neus-lippenplooi. Dit wordt op een gelijkmatige en zorgvuldige manier gedaan om het beste natuurlijke resultaat te bereiken. 

Zodra de injecties zijn geplaatst, kun je de eerste resultaten al zien. De arts neemt de nazorginstructies met je door, deze kun je vervolgens mee naar huis nemen. Na 30 minuten zit de behandeling erop en kun je met een gerust hart naar huis.

Hoe zit het met de nazorg?

Omdat de fillers met injecties worden geplaatst, kan de huid hierop reageren. Denk aan wat roodheid, zwelling of de ontwikkeling van blauwe plekjes. Geen zorgen, het is een normale reactie en deze bijwerkingen trekken na een paar dagen weer weg. Om ervoor te zorgen dat deze bijwerkingen zo snel mogelijk wegtrekken en je de beste resultaten behaalt, is het dus belangrijk dat je de instructies van de arts opvolgt. Om je een idee te geven van wat je in deze situatie het beste kunt doen, hebben we een aantal nazorgtips opgesteld.

  • Gebruik een koud kompres om de eerste zwelling te verminderen. Let wel op dat je het kompres niet direct op het behandelde gebied aanbrengt.
  • Houd er rekening mee dat je de eerste twee dagen het beste geen intensieve fysieke activiteiten doet. Dit zorgt namelijk voor meer zwelling en kan de roodheid verergeren.
  • Hetzelfde geldt voor blootstelling aan hitte, zoals sauna's en zonnebanken. Sla deze dus ook even over.
  • Drink voldoende water na je behandeling. Omdat hyaluronzuur zo goed vocht aantrekt helpt het je om gehydrateerd te blijven. Ook helpt het bij het verminderen van de bijwerkingen. 

Klaar voor een jongere en uitgeruste uitstraling?

Wetenschappelijk onderzoek en de ervaring van patiënten leert ons dat fillers een geweldige manier zijn om op een effectieve wijze de neus-lippenplooi te verminderen. Door de snelle en natuurlijke resultaten die het biedt, heb je binnen no time een gezonde en jongere uitstraling. Boek daarom nu je afspraak via onze online agenda. Onze experts, die meer dan 10 jaar ervaring hebben met injectables, weten precies hoe ze de resultaten kunnen behalen die je voor ogen hebt. Twijfel je nog? Of wil je weten welke andere opties er zijn? Boek dan een gratis consultatie. We geven graag advies dat aansluit bij je persoonlijke situatie en denken graag mee over de best passende behandeling voor jou.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Veelgestelde vragen over neuslippenplooi filler

Hoe lang blijven fillers zitten?

Fillers blijven gemiddeld 6 tot 12 maanden zitten, afhankelijk van hoe je huid op de fillers reageert en je levensstijl. Na deze periode wordt de filler geleidelijk door je lichaam afgebroken. We raden onze patiënten daarom aan om na ongeveer 6 maanden een herhaalbehandeling in te plannen.

Hoeveel ml is nodig voor de neuslippenplooi?

Over het algemeen wordt er 1 tot 1.5 ml filler gebruikt voor de neus-lippenplooi maar we bekijken per patiënt hoeveel ml filler er nodig is. Hoeveel er gebruikt zal worden, bespreekt de arts met je tijdens de consultatie en wordt in je behandelplan opgenomen.

Doet het plaatsen van fillers pijn?

Je hoeft je geen zorgen te maken over enig ongemak. De injecties voelen aan als een speldenprikje. Daarnaast wordt er een verdovende crème aangebracht zodat de kans op ongemak wordt geminimaliseerd.

Waarom moet je veel water drinken na fillers?

Hyaluronzuur, het hoofdbestanddeel van onze fillers, trekt vocht aan en houdt het vast. Dit zorgt voor een gehydrateerde huid en bovenal het mooie resultaat. Door veel water te drinken help je dit proces op gang.

Hoeveel kosten neuslippenplooi fillers?

De kosten hangen af van meerdere factoren, zoals de benodigde hoeveelheid filler en je specifieke behoeften. Neem een kijkje op onze prijzenpagina voor een duidelijk overzicht van de prijzen en wat je kunt verwachten.

Hoe lang blijf ik last houden van bijwerkingen?

Na je behandeling kun je wat last krijgen van roodheid, zwelling of blauwe plekjes. Deze verdwijnen normaal gesproken binnen 72 uur. 

Resultaten neuslippenplooi fillers bij Sarasin Clinic

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????