Welke behandeling is meer geschikt? Botox of fillers: voorhoofd

Worden de horizontale lijntjes steeds prominenter op het voorhoofd? Waarbij je ze eerst alleen zag als je verbaasd keek, blijven de lijntjes nu ineens staan. Een vervelend en aanwezig teken van huidveroudering. Gelukkig kun je er iets aan doen. Een bekende methode om rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van huidveroudering aan te pakken is een behandeling met fillers. Ze geven de huid meer volume en elasticiteit dus waarom zou het niet helpen bij voorhoofdrimpels? 

Bij deze rimpels kun je beter kiezen voor botox. En daar vertellen we je alles over in dit artikel. We leggen uit hoe de rimpels op je voorhoofd ontstaan, waarom botox een betere keuze is voor voorhoofdrimpels en voor welke vormen van huidveroudering fillers de meest effectieve oplossing is. 

Hoe ontstaan rimpels op het voorhoofd?

Die vervelende lijntjes op het voorhoofd. Ze verschijnen eerst als je je wenkbrauwen ophaalt en naarmate je ouder wordt blijven de lijntjes staan, ongeacht wat je met je wenkbrauwen doet. Vervelend natuurlijk, het is een prominent teken van huidveroudering waar we niet bepaald op zitten te wachten. 

Naarmate we ouder worden, maken we steeds minder collageen en elastine  aan, de eiwitten die ervoor zorgen dat onze huid strak en soepel blijft. Het gevolg is dat de huid steeds minder strak wordt en haar veerkracht verliest. Dus wanneer je je wenkbrauwen optrekt, lukt het je huid op een gegeven moment niet meer om weer terug te keren naar haar oorspronkelijke gladde staat. 

Ook is het goed mogelijk dat je genetisch bent aangelegd om eerder voorhoofdrimpels te ontwikkelen. Verder kunnen externe factoren de ontwikkeling van voorhoofdrimpels versnellen. Denk aan zonneschade, roken, stress en slaapgebrek.

filler voorhoofd sarasin clinic


De oplossing voor voorhoofdrimpels: fillers vs. botox

Ook al zorgt de afname van collageen en elastine, en mogelijk andere factoren, voor de niet wenselijke lijntjes op het voorhoofd, het betekent niet dat je er niks tegen kunt doen. Fillers en botox zijn twee zeer populaire en effectieve methoden om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. 

Ook al zijn het twee zeer verschillende behandelingen, omdat ze beiden helpen tegen huidveroudering worden ze nog weleens door elkaar gehaald. Niet elke rimpel kan worden behandeld met botox en vice versa. Dat komt door de manier waarop ze werken. 

Hoe werken fillers?

Fillers worden gebruikt om volume toe te voegen aan de huid en om rimpels op te vullen. Wij maken gebruik van hyaluronzuurfillers, omdat het een lichaamseigen stof is die de huid helpt om gehydrateerd te blijven en volume te behouden. Wanneer fillers in de huid worden geĂ¯njecteerd, vullen ze de ruimte onder de rimpels op waardoor ze minder zichtbaar worden. Dit is vooral effectief in gebieden waar volumeverlies optreedt, zoals de wangen en lippen. Wist je trouwens dat je ook een vloeibare facelift kan doen met fillers?

Hoe werkt botox?

In tegenstelling tot fillers helpt botox niet bij het creĂ«ren van volume. Botox zorgt ervoor dat de spieren die zorgen voor het ontwikkelen van rimpels, zich ontspannen. Wanneer botox in de desbetreffende spier wordt geĂ¯njecteerd, blokkeert het de zenuwsignalen die de spieren laten samentrekken. Door de spier te ontspannen, wordt voorkomen dat de rimpels zich vormen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de bestaande rimpels gladgestreken worden. 

Wat is de betere keuze voor voorhoofdrimpels?

Afhankelijk van het soort rimpel en waar het zich bevindt, is fillerbehandeling of botox meer geschikt. Voor voorhoofdrimpels raden we over het algemeen botox aan. De huid op het voorhoofd verliest bij het ouder worden geen volume, zoals dat wel het geval is bij de wangen, lippen en jukbeenderen. De rimpels op het voorhoofd ontstaan door spieractiviteit en botox is daar meer geschikt voor. Voor de volgende gebieden raden we een fillerbehandeling aan:


Behandelingsprocedure: zijn er verschillen?

De opzet van de behandelingsprocedure voor fillers en botox is hetzelfde. Beide behandelingen worden uitgevoerd door een ervaren arts en zowel fillers als botox worden via injecties in de huid geplaatst. Om je een idee te geven van hoe de behandeling eruit zal zien, nemen we kort de stappen met je door. 

De procedure start met een consultatie. Je bespreekt met de arts je wensen en verwachtingen, je huid wordt geanalyseerd en er wordt een behandelplan opgesteld. Na het ontsmetten van de huid, worden de injecties met precisie geplaatst. Na de behandeling krijg je nazorginstructies mee om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt en eventuele bijwerkingen worden geminimaliseerd. Na ongeveer 20 minuten kun je met een gerust hart naar huis.

behandelingprocedure filler voorhoofd

Welke resultaten kan ik verwachten als ik voor botox kies?

Na je behandeling kun je de eerste effecten na ongeveer 2 tot 3 dagen gaan zien. Het volledige effect van de behandeling zie je na 1 Ă  2 weken, dan zijn de spieren in je voorhoofd volledig ontspannen. De effecten van botox houden doorgaans 3 tot 4 maanden aan, afhankelijk van je huidtype, de mate van spieractiviteit en je levensstijl. Regelmatige herhaalbehandelingen kunnen helpen om de resultaten langdurig te behouden en verdere verergering van de rimpels te voorkomen. De volgende resultaten kun je verwachten:

  • Vermindering van bestaande rimpeld.
  • Preventie van nieuwe rimpelvorming.
  • Een gladdere voorhoofd.
  • Een frissere en meer ontspannen look
  • Een subtiel en natuurlijk resultaat zonder een bevroren effect.

Met welke nazorg moet ik rekening houden?

De arts neemt na het plaatsen van de injecties specifieke nazorginstructies met je door. Zo weet je precies wat je wel en niet moet doen als je thuiskomt. Ook kan het zijn dat je huid reageert op de injecties. Er kan bij de prikgaatjes wat roodheid of zwelling ontstaan en in sommige gevallen wat blauwe plekjes. Dit is normaal, deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer weggetrokken. Om dit proces te stimuleren is goede nazorg dus ook belangrijk.  

Zo is het verstandig om de eerste paar uur na je behandeling regelmatig je wenkbrauwen op te trekken en te fronsen. Dit helpt de botox om zich gelijkmatig in de behandelde spieren te verspreiden. Om deze verspreiding verder gelijkmatig te verdelen  raden we je aan om de eerste 4 uur na je behandeling niet te gaan liggen en geen druk uit te oefenen op je voorhoofd.

Draag verder de eerste dag na je behandeling geen make-up op je voorhoofd om de risico op infecties te minimaliseren. Het kan namelijk zijn dat de prikgaatjes nog niet volledig dicht zijn. Activiteiten waarbij je blootgesteld wordt aan hittebronnen raden we de eerste 48 uur ook af. Denk aan de sauna, een hete douche, blootstelling aan direct zonlicht of een zware sportles. 

nazorg fillers voorhoofd sarasin clinic

Hoe ziet de behandelingsprocedure eruit?

Nu je weet wat je kunt verwachten van de resultaten, is het ook fijn om te weten hoe de fillers worden geplaatst. De procedure bestaat uit drie delen: de voorbereiding, het plaatsen van de injecties en de nazorginstructies. We nemen ze kort met je door. 

De voorbereiding op de behandeling bestaat uit een consultatie met de arts. Je bespreekt je esthetische doelen en wensen en je gelaat zal worden geanalyseerd. Op basis van het gesprek en de analyse wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. 

Vervolgens gaan we over op de behandeling. Je gelaat wordt ontsmet en er wordt wat verdovende gel aangebracht. Zodra deze is ingewerkt, plaatst de arts met een fijne naald de fillers in de neus-lippenplooi. Dit wordt op een gelijkmatige en zorgvuldige manier gedaan om het beste natuurlijke resultaat te bereiken. 

Zodra de injecties zijn geplaatst, kun je de eerste resultaten al zien. De arts neemt de nazorginstructies met je door, deze kun je vervolgens mee naar huis nemen. Na 30 minuten zit de behandeling erop en kun je met een gerust hart naar huis.

Boek je behandeling bij Sarasin Clinic

Fillers zijn een geweldige methode om huidveroudering aan te pakken. Voor rimpels op het voorhoofd is botox echter de betere keuze. Handig om te onthouden: ontstaan de rimpels door het verlies van volume en elasticiteit? Dan zijn fillers de beste keuze. Gaat het om rimpels die ontstaan door spieractiviteit? Kies dan voor botox. En welke injectable je ook kiest, bij de experts van Sarasin Clinic ben je in goede handen. Met meer dan 10 jaar ervaring weten ze precies in welke situatie, welke behandeling de beste resultaten op zal leveren. Boek daarom nu je afspraak eenvoudig via onze online agenda

Wil je meer weten over de mogelijkheden van en verschillen tussen botox en fillers? Boek dan een gratis consultatie. We adviseren je graag over welke behandelingen het beste passen bij jouw esthetische wensen en doelen.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Veelgestelde vragen over filler voorhoofd

Hoe vaak heb ik een herhaalbehandeling nodig?

De effecten van fillers blijven 6 tot 12 maanden zichtbaar. Voor botox duurt dat 3 tot 4 maanden. We raden je daarom aan om voor fillers 1 tot 2 keer per jaar een herhaalbehandeling in te plannen en voor botox 3 tot 4 keer per jaar.

Kan ik een botox combineren met andere behandelingen?

Ja, botox kan uitstekend worden gecombineerd met andere behandelingen om een completer verjongend effect te bereiken. Veel cliënten kiezen ervoor om botox te combineren met fillers voor andere delen van het gezicht, zoals de wangen of lippen, om volume toe te voegen. Tijdens je consultatie kan de arts je adviseren over de beste combinaties voor jouw specifieke behoeften.

Zijn er bijwerkingen?

Ja, bij fillers en bij botox kan er wat lichte zwelling en roodheid optreden. Soms ontstaan er wat blauwe plekjes. Dit heeft te maken met de injecties zelf, niet met de fillers of botox. De bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagen.

Wat kosten fillers?

De kosten van fillers variëren afhankelijk van het type filler, de hoeveelheid die nodig is en de specifieke gebieden die behandeld worden. Meer informatie vind je op onze prijzenpagina. Wil je een prijsindicatie? Boek dan een gratis consultatie. We bespreken je individuele behoeften en vertellen je precies welke kosten daaraan verbonden zijn.

Op welke leeftijd kan ik het beste beginnen met fillers?

Dit is per persoon afhankelijk. Sommige mensen kiezen voor fillers als ze begin twintig zijn, om zo preventief iets te doen tegen huidveroudering. Anderen kiezen ervoor om rond hun 30e of 40e te beginnen. 

Kunnen bestaande rimpels verdwijnen?

Ja, bestaande rimpels kunnen aanzienlijk verminderen of zelfs bijna verdwijnen met de juiste behandeling.

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????