Wallen onder ogen verwijderen zonder operatie? Kies voor traangootfillers

We hebben er allemaal weleens last van, vooral na een feestje waar we te lang zijn blijven hangen of als we niet goed hebben geslapen. Donkere kringen rond de ogen associëren we vaak met een vermoeide uitstraling maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Wat als je heerlijk hebt geslapen, goed in je vel zit maar nog steeds last blijft houden van diepe wallen? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Een onderooglidcorrectie waarbij je onder narcose moet en er een chirurgische ingreep wordt uitgevoerd? Het is een van de mogelijkheden maar niet per se waar je op zit te wachten. Het is ook niet nodig. Met traangootfillers kun je eenvoudig wallen onder je ogen verwijderen zonder operatie.

In dit artikel vertellen we je er alles over. We leggen uit hoe diepe wallen ontstaan, wat je kunt verwachten als je voor een invasieve procedure kiest en waarom een traangootfillerbehandeling een betere en flexibele oplossing is. 

Hoe ontstaan diepe wallen onder de ogen?

Waarom kan de een met maar een paar uurtjes slaap een uitgeruste uitstraling hebben en heeft de ander, die heerlijk uitgeslapen is, diepe wallen onder de ogen? Helaas zijn ze bij de een duidelijker aanwezig bij de ander en dat heeft niet altijd te maken met slaaptekort. Diepe wallen, ook wel kringen genoemd, variĂ«ren van lichte schaduwen tot diepe groeven en worden vaak geassocieerd met een ongezonde levensstijl, vermoeidheid en ouderdom. Wallen ontstaan doordat het gebied onder de ogen volume verliest. Hierdoor ontstaan er holtes en schaduwen en dit bepaalt de mate waarin de kringen duidelijk zichtbaar zijn of niet. De reden dat het gebied onder je ogen volume verliest kan te maken hebben met de volgende factoren: 

Genetica

Genetische aanleg kan ervoor zorgen dat je op jonge leeftijd al te maken krijgt met donkere kringen, ongeacht je levensstijl. Hebben familieleden ook last van diepe wallen? Dan is er een grote kans dat je genen een rol spelen. 

Ouderdom

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid volume en elasticiteit. Dit komt doordat we minder elastine en collageen aanmaken. Aan de ene kant zit de huid minder strak om het vetweefsel heen en aan de andere kant neemt het vetweefsel af. Daardoor ontstaan de holtes en schaduwen.

fillers onder ogen sarasin clinic


Je levensstijl

Slaap je genoeg? Heb je veel stress? Rook en drink je regelmatig? Dit zijn allerlei zaken die ervoor zorgen dat je wallen ontwikkelt. Je huid heeft bijvoorbeeld door onvoldoende slaap niet genoeg tijd om te herstellen en stress zorgt voor meer cortisol in het bloed: daar wordt je huid niet blij van. 

Vochtophoping

Een slechte lymfedrainage en bloedcirculatie kunnen ervoor zorgen dat er vocht ophoopt onder de ogen. Dit veroorzaakt zwelling en kan de huid onder de ogen donkerder maken. Het kan komen door hormonale veranderingen of bijvoorbeeld een te hoog zoutgehalte in de voeding. 

Gewichtsverlies en ziekte

Volumeverlies in de traangoot kan ook komen door gewichtsverlies of ziektes die het vetweefsel in het gelaat aantasten.

De nadelen van een invasieve ingreep

Het verminderen van diepe wallen is niet zo even opgelost met het eten van minder zout, beter slapen of simpelweg niet ouder worden. Een alternatief waar je mogelijk al aan hebt gedacht is een chirurgische ingreep zoals een onderooglidcorrectie. Alhoewel deze ingreep over het algemeen effectief is, wegen de nadelen vaak niet op tegen het resultaat dat het oplevert. Zo brengt een onderooglidcorrectie significante kosten maar ook risico’s met zich mee, al is het alleen al door de narcose en het feit dat er een chirurgische ingreep bij de ogen wordt gedaan. Elke operatie brengt risico’s met zich mee. 

Ook moet je rekening houden met een lange hersteltijd. Het is niet voor iedereen weggelegd om meerdere dagen, dan wel niet weken, uit de running te zijn. En mocht je je wel een langere hersteltijd kunnen veroorloven, dan kan het goed zijn dat de resultaten niet natuurlijk ogen. Bij een permanente ingreep wil je zeker weten dat de resultaten zijn zoals jij ze hebben wilt. Als laatste mogen we de kosten natuurlijk niet vergeten. 


Traangootfillers: wallen verwijderen zonder operatie

Gelukkig is er een niet-invasieve oplossing die bewezen effectief is in het verwijderen van wallen onder de ogen. Traangootfillers bieden een veilige en efficiënte manier om wallen en donkere kringen te verminderen zonder operatie.

Wat zijn traangootfillers?

Traangootfillers, we noemen ze ook wel tear trough fillers, worden gebruikt om de huid onder de ogen te verstevigen en donkere kringen en wallen te verminderen. Bij deze behandeling wordt hyaluronzuur met een kleine naald geĂ¯njecteerd in de traangoot. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en heeft het vermogen om vocht vast te houden. Hierdoor wordt het gebied onder de ogen eenvoudig en natuurlijk opgevuld en gehydrateerd. Het zorgt voor een gladdere, vollere en jongere uitstraling.

traangootfiller behandeling voor wallen en donkere kringen

De voordelen van fillers

Fillers bieden verschillende voordelen ten opzichte van chirurgische ingrepen. Omdat het een niet-invasieve ingreep is, hoef je geen rekening te houden met de risico’s en een lange hersteltijd van een operatie. Ook zijn de kosten aanzienlijk lager. We hebben alle voordelen voor je op een rij gezet.

  • Niet-invasieve procedure.
  • Snelle behandeling.
  • Direct resultaat.
  • Weinig ongemak.
  • Natuurlijke en langdurige resultaten.
  • Flexibiliteit door de tijdelijke aard van de resultaten.
  • Veilige keuze door het gebruik van hyaluronzuur.

De behandelprocedure voor wallen onder de ogen te verminderen

De behandeling is eenvoudig en snel. De procedure bestaat uit drie delen: de consultatie, de injecties en de nabespreking. We nemen ze kort met je door. 

Je start met een consultatie waarbij je je wensen en verwachtingen met je arts bespreekt. Tijdens dit gesprek wordt je huid geanalyseerd en wordt de beste aanpak besproken. Op basis van al deze informatie wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. 

Daarna gaan we over naar de injecties. Het gebied rondom de ogen wordt goed ontsmet en er kan, als je dat wenst, wat verdovende gel worden aangebracht. Vervolgens worden de fillers aangebracht aan de hand van een fijne naald of canule. De arts injecteert de filler zorgvuldig in de traangoot en duurt slechts een paar minuutjes. 

Na de injecties bekijk je samen met de arts de eerste resultaten en worden de nazorginstructies doorgenomen. Eventueel wordt er een vervolgafspraak ingepland om de volledige resultaten te bekijken en eventueel aanpassingen te doen, mocht dat nodig zijn. Na ongeveer 20 minuten zit de behandeling erop en kun je verder met je dag.

De resultaten na een traangootfiller behandeling

De eerste resultaten zijn na je behandeling al direct zichtbaar, maar het volledige effect komt meestal na een tot twee weken tot uiting. De effecten blijven gemiddeld 8 tot 12 maanden zichtbaar. De volgende resultaten kun je verwachten: 

  • Vermindering van donkere kringen.
  • Een frissere blik.
  • Herstel van volume.
  • Verbetering van huidtextuur.
  • Natuurlijke uitstraling.
  • Verbeterde symmetrie van de ogen.

Nazorg traangootfiller: 5 tips

In sommige gevallen ontstaan er wat bijwerkingen. Zo kan er wat lichte zwelling ontstaan, wat roodheid optreden en je kunt wat blauwe plekjes krijgen. Dit is een normale reactie van het lichaam op de prikgaatjes. Het is dus geen bijwerking van de filler. De bijwerkingen zijn van korte duur en zijn na een paar dagen weer weggetrokken. De arts geeft je alle informatie die je nodig hebt om bijwerkingen te minimaliseren, maar om je een aantal richtlijnen mee te geven, hebben we vijf handige tips voor je opgesteld.

  1. Gebruik een coldpack. Breng na de behandeling een coldpack aan op het behandelde gebied om zwelling en blauwe plekjes te verminderen. Doe dit in korte sessies van 10-15 minuten, met korte pauzes ertussen om de huid niet te irriteren. Zorg ervoor dat je de coldpacks niet direct op de huid aanbrengt en geen druk uitoefent. 

  2. Vermijd zware inspanning. Doe het rustig aan in de eerste 24-48 uur na de behandeling. Intensieve lichaamsbeweging kan de zwelling verergeren en de kans op blauwe plekken vergroten.

  3. Drink genoeg water. Zorg ervoor dat je je lichaam goed gehydrateerd houdt om de effecten van de filler te ondersteunen. Hyaluronzuur, het hoofdbestanddeel van fillers, trekt water aan en houdt het vast; Ă©Ă©n van de redenen waardoor het volume hersteld wordt.

  4. Slaap met een extra kussen. Slaap de eerste paar nachten op je rug met een extra kussen onder je hoofd om de zwelling te verminderen en de filler gelijkmatig te laten settelen.

  5. Vermijd alcohol en roken. Vermijd alcohol en roken gedurende de eerste 48 uur na de behandeling. Beide kunnen het herstelproces vertragen en de kans op bijwerkingen vergroten.

nazorg fillers sarasin clinic

Boek nu je behandeling om je wallen onder de ogen te verwijderen

Je kunt eindelijk de wallen onder je ogen verwijderen zonder operatie. Traangootfillers bieden allerlei voordelen die je niet hebt bij een chirurgische ingreep. De procedure is snel, veilig, veroorzaakt weinig ongemak en je hoeft geen rekening te houden met lange hersteltijden. Bovendien kun je direct genieten van de eerste resultaten. Boek daarom nu je afspraak voor een fillerbehandeling via de online agenda

Onze ervaren artsen hebben al meer dan 10 jaar ervaring met injectables en weten precies hoe ze de beste resultaten kunnen bereiken. Twijfel je nog of weet je niet zeker of fillers het beste helpen in jouw specifieke situatie? Boek dan een gratis consultatie. We geven je graag meer informatie, denken mee over de beste behandeling en bieden vrijblijvend advies over het behalen van je esthetische doelen.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Resultaten traangootfiller behandeling

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????