Wanneer kies ik voor fillers? Wallen en donkere kringen behandelen uitgelegd

We hebben er allemaal weleens last van, vooral na een feestje waar we te lang zijn blijven hangen of als we niet goed hebben geslapen. Donkere kringen rond de ogen associëren we vaak met een vermoeide uitstraling maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Wat als je heerlijk hebt geslapen, goed in je vel zit maar nog steeds last blijft houden van diepe wallen? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Een onderooglidcorrectie waarbij je onder narcose moet en er een chirurgische ingreep wordt uitgevoerd? Het is een van de mogelijkheden maar niet per se waar je op zit te wachten. Het is ook niet nodig. Met traangootfillers kun je eenvoudig wallen onder je ogen verwijderen zonder operatie.

In dit artikel vertellen we je er alles over. We leggen uit hoe diepe wallen ontstaan, wat je kunt verwachten als je voor een invasieve procedure kiest en waarom een traangootfillerbehandeling een betere en flexibele oplossing is. 

Wallen verminderen? Een overzicht van mogelijkheden

Wanneer je hebt besloten om iets aan je steeds duidelijker wordende wallen te doen, heb je grofweg drie opties: een cosmetische ingreep, cosmetische crèmes en serums, en traangootfillers. Elk van deze opties biedt verschillende voordelen en nadelen, afhankelijk van de oorzaak en ernst van je wallen en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren. De beste manier om erachter te komen welke methode voor jou de juiste keuze is, is om de verschillende opties voor je te vergelijken. We nemen ze daarom met je door.

De chirurgische ooglidcorrectie

Het is Ă©Ă©n van de meest bekende technieken om de ‘huidzakjes’ onder ogen te verwijderen of te herpositioneren. Chirurgische onder-ooglidcorrecties zijn een effectieve oplossing, vooral als de overtollige huid of het vetzakje de wallen veroorzaakt. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd en vet herverdeeld of weggehaald, waardoor de huid onder de ogen strakker en gladder wordt en de schaduw, die de wallen versterkt, verdwijnt.

De behandeling biedt blijvende resultaten maar dat is niet geheel zonder risico. Het is een invasieve ingreep; dit betekent dat je rekening moet houden met een narcose, risico’s van een operatie en een lange hersteltijd. Bovendien is een permanente oplossing niet altijd wat je zoekt en hangt er een duurder prijskaartje aan de behandeling; niet heel fijn voor je portemonnee dus. Misschien zijn fillers om wallen onder je ogen te verwijderen zonder operatie wel de beste optie voor jou?

ooglidcorrectie sarasin clinic

Cosmetische crèmes en serums

Aandacht besteden aan de huid rondom je ogen tijdens je huidverzorgingsroutine? Wij noemen het een must. Er zijn genoeg crèmes en serums te vinden die je helpen bij het aanpakken van donkere kringen, wallen en fijne lijntjes rond je ogen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je producten kiest die je huid daadwerkelijk ondersteunen en geen agressieve ingrediĂ«nten bevatten. 

De meeste producten hebben een mild effect, die bij een kort nachtje slapen goed kunnen helpen maar bij diepe wallen en significant volumeverlies te weinig resultaat opleveren. Ze zijn daarom uitermate geschikt als aanvulling op een meer impactvolle behandeling.

cosmetische crèmes en serums sarasin clinic

Traangootfillers

Als je op zoek bent naar een effectieve, maar minder ingrijpende oplossing dan een chirurgische ingreep, dan zijn traangootfillers een uitstekende keuze. Bij deze behandeling wordt er geen huid weggehaald maar vullen fillers de holtes onder je ogen op met hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke, lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt. De schaduw die de wallen en kringen versterkt, wordt hiermee effectief weggehaald. Plus, je krijgt direct een vollere en gladdere huid onder je ogen. 

Traangootfillers bieden daarnaast ook flexibiliteit. Omdat de behandeling niet permanent is, kun je de resultaten eerst uitproberen en zien of het je bevalt, terwijl je toch langdurig kunt genieten van de effecten van de behandeling. De resultaten blijven namelijk tussen de 6 en 12 maanden zichtbaar. Het is daarmee een veilige en aanpasbare keuze voor het verbeteren van je uitstraling.

fillers wallen sarasin clinic

Voordelen van traangootfillers

Zoals we al hebben besproken, biedt een traangootfillerbehandeling een flexibele en effectieve manier om volumeverlies in de traangoot op te vullen en daarmee wallen en donkere kringen te verminderen. Maar deze behandeling biedt nog meer voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

  • Je hoeft geen rekening te houden met downtime. Na je behandeling kun je direct verder met je dag.
  • De behandeling is minimaal invasief. Je hoeft dus geen rekening te houden met ongemak of lange hersteltijden.
  • De procedure is snel. Binnen 15 minuten zijn de fillers geplaatst.
  • De resultaten zijn direct zichtbaar. 


Voor wie is een traangootfillerbehandeling geschikt?

Iedereen vanaf 18 jaar die last heeft van wallen en donkere kringen door volumeverlies en holte-ontwikkeling onder de ogen, maakt een uitstekende keuze met traangootfillers. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan raden we fillers af. Plan dan een gratis consultatie in, we spreken graag met je door wat je mogelijkheden zijn.

Hoe ziet de behandelprocedure eruit?

Omdat elk gelaat een eigen aanpak nodig heeft, begint onze behandelprocedure altijd met een consultatie. Je bespreekt met je arts wat jouw specifieke wensen en verwachtingen zijn en je wallen en het gebied rondom je ogen worden grondig geanalyseerd. Op basis van al deze informatie stel je samen met de arts het behandelplan op. 

Daarna gaan we over naar de injecties. Eerst wordt de huid rondom je ogen goed ontsmet. Mocht je je zorgen maken over mogelijk ongemak, dan kan daarna in overleg met de arts wat verdovende gel worden aangebracht. Vervolgens brengt de arts met een fijne naald of canule de filler aan in de traangoot. 

Nadat de injecties zijn geplaatst, bekijkt de arts samen met jou het resultaat. Ook worden de nazorginstructies met je doorgenomen. Na 15 tot 20 minuten kun je direct van de eerste resultaten genieten en lekker verder met je dag.

Nazorg: waar moet je rekening mee houden?

Na je behandeling hoef je geen rekening te houden met downtime en lange hersteltijden. Wel kunnen er enkele milde bijwerkingen optreden zoals lichte zwelling, roodheid of blauwe plekjes. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, het is een normale reactie op de prikgaatjes en niet op de fillers. De bijwerkingen zijn tijdelijk en trekken meestal binnen een paar dagen weg. Om het herstel van de bijwerkingen te stimuleren en de beste resultaten te behalen, raden we je het volgende aan.

  • Gebruik een coldpack. Breng een coldpack aan op het behandelde gebied om de zwelling en blauwe plekjes te verminderen. Doe dit in korte sessies van 10-15 minuten, met pauzes ertussen. Zorg er wel voor dat je de coldpack in een doek wikkelt en niet direct op de huid aanbrengt.
  • Vermijd zware inspanning. Doe het rustig aan in de eerste 24-48 uur na de behandeling. Intensieve lichaamsbeweging kan de zwelling namelijk verergeren.
  • Blijf goed gehydrateerd. Drink dus voldoende water. Het helpt je lichaam gehydrateerd te blijven en om de filler optimaal te laten werken.
  • Slaap met een extra kussen. Dit helpt je hoofd om de zwelling te verminderen.
  • Rook de eerste paar dagen niet en drink geen alcohol. Alcohol en sigaretjes kunnen het herstelproces vertragen.
nazorg fillers sarasin clinic

Resultaten fillers voor wallen onder ogen te verminderen

Direct na je behandeling kun je de eerste effecten al zien: je wallen worden steeds minder zichtbaar. Het volledige effect zal in de dagen na de behandeling steeds duidelijker worden naarmate eventuele zwelling afneemt. Het uiteindelijke resultaat is meestal na Ă©Ă©n tot twee weken volledig te zien en blijft gemiddeld 6 tot 12 maanden zichtbaar. De volgende resultaten kun je verwachten:

  • Vermindering van wallen en donkere kringen.
  • Herstel van volume onder ogen.
  • Een frissere en uitgeruste uitstraling.
  • Verbeterde symmetrie.
  • Gladdere huidtextuur.

Boek nu je fillerbehandeling voor wallen

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de opties die er zijn om je wallen te verminderen. De een kiest toch liever voor een meer ingrijpende ingreep, de ander houdt het bij gespecialiseerde serums. Met traangootfillers weet je zeker dat je met een succesvolle en minimaal invasieve procedure 6 tot 12 maanden kunt genieten van een uitgeruste uitstraling zonder kringen en diepe wallen. Boek daarom nu je afspraak heel eenvoudig via de online agenda. Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables en snappen daardoor hoe ze voor elke patiĂ«nt de beste resultaten kunnen behalen. 

Twijfel je of traangootfillers wel de juiste keuze zijn? Of ben je op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden? Boek dan een gratis consultatie. We voorzien je graag vrijblijvend advies.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Resultaten traangootfiller behandeling

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????